dijous, 3 de febrer del 2011

Jasper Johns.




El proper divendres 18 de febrer anem a vore l'exposició que es fa a l'IVAM d'aquest artista.

1 comentari:

MAVI MEZQUITA ha dit...

Jasper Johns (Augusta, Geòrgia, 15 de maig de 1930) és un pintor, escultor i artista gràfic estatunidenc que ha integrat a la seva expressió pictòrica una sèrie d'elements de l'Art Pop.
El 1954 va començar a pintar obres que es centraven en temes com banderes nord-americanes, números i lletres de l'alfabet. Pintava amb objectivitat i precisió, aplicant gruixudes capes de pintura de manera que el propi quadre es convertís en un objecte i no només en la reproducció d'objectes reconeixibles. Aquesta idea d'art com objecte es va convertir en una poderosa influència en l'escultura i la pintura posteriors.
Una pintura seva de 1967 mostra un mapa Dymaxion (Map (Based on Buckminster Fuller's Dymaxion Airocean World)) i es troba a la col·lecció permanent del Museu Ludwig de Colònia.
En alguns quadres Johns afegia objectes reals sobre el llenç, com regles i compassos. A principis de 1987 va tornar a obrir una nova senda en exposar en la ciutat de Nova York un cicle de quatre obres titulades «Les estacions». Es considera que aquestes pintures, de 2 m per 1,25 m, han estat especialment significatives per a la història de l'art nord-americà.
Viquipèdia.